Mısır Çöreği - Karabük
Mısır Çöreği Malzemeleri Nelerdir
1.5 kg mısır unu
1 kg buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1.5 su bardağı ceviz
Mısır Çöreği Nasıl Yapılır
Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. İkiye bölünür. Yağlanmış tepsiye bir parçası serilir. Hamurun üzeri yağlanır. Arasına ceviz serpiştirilir. Üzerine diğer hamur parçası kapatılır. İsteğe bağlı desende kesilir. Fırında pişirilir.
Mısır Çöreği
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4125
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı