­ ÇAMOLUK BEKTAŞBEY CAMİ | Kültür Portalı

Çamoluk Bektaşbey Cami - Giresun

Giresun'un Çamoluk İlçesi Sarpkaya Köyü'nde bulunmaktadır. Bektaş bey Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu tarafından 29.07.2015 tarih ve 464 sayılı kararıyla korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenip koruma altına alınmıştır. Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu bilinen, ahşap işçiliği ve iç süslemeleri bakımından numune özellikler taşıyan eski bir camidir. Halen faaliyette bulunan cami, görülmeye değer bir güzellik sergilenmektedir.

Bektaş Bey Cami’ni 1232 hicri yılında futuhat sırasında başarısı nedeniyle Kelkit havzasına Trabzon Beyi’i tarafından gönderilen Bektaş Bey’in Kelkit Vadisi Beyliği sırasında yaklaşık 200 yıl önce bu camiyi yaptırdığı söylenmektedir. Caminin duvarları kesme taşla yapılmış ve tavanı ahşap olarak bitirilmiş ancak son yıllarda mevsim şartlarından etkilenmemesi için çatı yapılarak saçla kapatılmıştır. Camii’nin yapımında kullanılan süsleme işlerinde kök boyası kullanılmıştır.

Çamoluk Bektaşbey Cami'ne nasıl gidilir?

Sarpkaya Köyü'ne Çamoluk ilçe merkezinden batı istikametine devam eden yaklaşık 20 kilometrelik asfalt bir yol ile ulaşılmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sarpkaya Köyü / Çamoluk / Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5970    Eklenme Tarihi : 06 Aralık 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2022 Perşembe