­ ESPİYE ANDOZ KALESİ | Kültür Portalı

Espiye Andoz Kalesi - Giresun

Espiye İlçesi girişindeki Yağlıdere Deresi'nin kenarında, denize ve vadiye hakim doğal bir sivri tepe üzerinde bulunan küçük bir kaledir. Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 30.11.1990 tarih ve 908 sayılı karar ile koruma altına alınmıştır.  M.Ö.1300’lü yıllarda yapıldığı  tahmin edilmektedir. Kaleye ulaşım kuzeyinde bulunan yol ile sağlanır. Etrafı surlarla çevrilidir. Bazı kısımlarda kuleler mevcuttur. Her yönüyle bölgeye hakim olan tarihi Andoz Kalesi'nden günümüze yer yer tahribata uğramış surlar gelebilmiştir. Ancak önceki yıllarda yapılan restorasyon çalışması ile aslına uygun hale getirilen tarihi kale bugün eski görünümü ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Espiye Andoz Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Giresun Merkez ile Espiye arası 32 Km dir. Andoz Kalesi, Espiye Sakarya Mahallesinde bulunmakta olup, Espiye merkeze olan uzaklığı 2 km dir. Araç yolundan kaleye patika yol ile çıkılmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Espiye Andoz Kalesini ve ilde bulunan diğer kaleleri ziyaretinizde Giresun'da konaklayabileceğiniz bakanlık belgeli tesislere ulaşmak için tıklayınız. Giresun'dan dönerken alabileceğiniz seyahat hatıraları için tıklayınız.

Kale
Kültür Turizmi
Giresun Merkez ile Espiye arası 32 Km.dir. Andoz Kalesi, Espiye Sakarya Mahallesinde bulunmakta olup, Espiye merkeze olan uzaklığı 2 km dir. Araç yolundan kaleye patika yol ile çıkılmaktadır.
Sakarya Mahallesi Espiye / GİRESUN

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19269    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe