­ FİYALE YOLU | Kültür Portalı

Fiyale Yolu - Giresun

Giresun Merkez, Kale Mahallesi, Eşref Dizdar Caddesi’nden sahildeki Atatürk Bulvarı'na inen tarihi bir yoldur. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 14.02.1986 tarih ve 1917sayılı karar ile tescillenen, bu yol, eskiden Giresun Kalesi'nin içinden sahile ulaşılan doğal kayaya oyulmuş merdivenli bir yoldu. Surların en gösterişli noktasından doğal bir geçit şeklinde merdivenlerle aşağı inen bu yol, ilk sahil yolu çalışmaları sırasında tahrip edilince, yolun sahille olan irtibatı kesilmiştir. Uzun yıllar atıl durumda kalan yol, 2012 yılında onarılarak tekrar yaya ulaşımına açılmıştır. Yola adını veren Fiyala kelimesinin nereden geldiği tespit edilememiştir.

Kaynak: Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Şehir merkezinde olup, hem yaya hemde araç ile ulaşım kolaydır.
Kale Mahallesi Eşref Dizdar Caddesi Merkez/Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2776    Eklenme Tarihi : 24 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2021 Salı