­ KARAGÖL YAYLALARI | Kültür Portalı

Karagöl Yaylaları - Giresun

Dereli ile Bulancak ilçelerinin en güney ucunda, Ordu, Giresun ve Sivas il sınırlarının birleşme noktasında bulunan Karagöl Dağları (3.107 metre) ve burada sirk (buzul) gölü karakterine sahip Karagöl isimli gölün çevresinde kurulmuş yaylalardır. Civarda gezilecek çok sayıda buzul gölleri vardır. Bunlar Camlı Göl, Aygır Gölü, Bağırsak Gölü, Sağrak Gölü’dür. Etkileyici görünümü, buz gibi memba suları, tertemiz havası ve yöresel kültürel çekicilikleri dikkate değer bir potansiyel taşımaktadır.

Yürüyüş sporuna çok elverişli olan Karagöl Dağları'nda yaz aylarında yürüyüş yapılabilir. Yaylalarda Temmuz ayında, Sağrak Göl Yayla Festivali ve Aksu Köyü Karagöl Keşkek Günü Yayla Festivalleri düzenlenmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Giresun Dereli İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 70 kilometredir.
Karagöl Yaylası Dereli/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15521    Eklenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi