­ TARİHİ BEŞEVLER | Kültür Portalı

Tarihi Beşevler - Tekirdağ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi'nde bulunan ve mimari özellikleri ile Tekirdağ eski kent dokusunun en güzel örneklerinden biri olan Tarihi Beşevler’in kamulaştırılması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında uygulama projeleri hazırlanmış ve onaylanan projeler doğrultusunda restorasyon çalışmaları başlamıştır.

Restorasyon çalışmaları sonucunda Beşevler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesisleri olma statüsünü kazanarak hem Tekirdağlılara hem de yerli ve yabancı turistlere butik otel, restoran, cafe ve bistro olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Kaynak: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Kültür Turizmi
Tekirdağ Merkez ilçesi Süleymanpaşa'da yer alan Beşevler'e, otogardan kalkan dolmuşlarla Süleymanpaşa merkeze gelerek ulaşılabilir. Merkezden yürüme mesafesindedir.
Ertuğrul Mah, Saadet Sk. No:3, Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4908    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2020 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2020 Salı