­ KULAKKAYA YAYLASI | Kültür Portalı

Kulakkaya Yaylası - Giresun

Giresun’a yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta, Dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi'ne bağlı bulunan Kulakkaya Yaylası, ilginç doğal doğal güzelliklere sahip olup, Giresun’un en eski ve en çok bilinen ve gidilen yaylasıdır. Kulakkaya Yaylası, 1991 yılında turizm merkezi ilan edilmiştir. Tarihi ipek yolu güzergâhlarının birisi üzerinde kurulmuş olan yayla, sadece Giresun’da değil Doğu Karadeniz’deki en eski otantik yerleşim sahalarındandır. Çevre yaylalara göre nispeten düşük rakımlı oluşu, daha uzun mevsimli ve ulaşımın kolay olması Kulakkaya Yaylası'nı, günübirlik yaylacıların tercih etmelerine de neden olmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Dereli İlçesi, Yavuzkemal Beldesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 45 kilometredir.
Kulakkaya Köyü Yavuzkemal Beldesi Dereli / Giresun