­ GÖLYANI OBASI YAYLASI | Kültür Portalı

Gölyanı Obası Yaylası - Giresun

Yağlıdere İlçesi'ne bağlı Sınır Köyü sınırlarında kalan ve ilçeye 49 kilometre uzaklıkta, etrafı tamamen doğal, yöreye özgü hartama denilen ahşapla yapılmış evlerle ve çam ağaçlarıyla çevrili, adeta çanak şeklinde 3 bin metrekarelik bir alanı kaplayan doğal bir gölü de içinde barındıran Gölyanı Obası; bugün turizmin doğa, sağlık ve yeşil yönünü sunmak için gizli kalmış ve keşfedilmeyen bir cennettir.

Gölyanı Obası’na yaylacılar nisan-aralık ayları arasında çıkmaktadır. Ancak şenlik zamanlarında yayla daha canlı ve hareketli olmaktadır. Gölyanı Obası III. derece doğal sit alanı kapsamındadır; koruma altına alınarak betonarme binaların yapımı engellenmiştir.

Yayla
Doğa-Kültür Turizmi
Gölyanı Obası, Giresun Yağlıdere ilçesi, Derindere Köyü'ne bağlıdır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, Yağlıdere'ye 49 kilometre.uzaklıktadır.
Derindere Köyü Yağlıdere / Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4136    Eklenme Tarihi : 31 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi