Fındıklı Köfte - Giresun
Fındıklı Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Fındık yağı
- Kimyon, tuz,
Fındıklı Köfte Nasıl Yapılır
İki kez çekilmiş kıyma ve ekmek içi karıştırılır. Çok ince kıyılan soğan, çekilmiş fındık, kimyon ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur. Kızdırılmış fındık yağında fındık büyüklüğünde hazırlanan köftelert kızartılır. Sıcak servis edilir.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2667
Eklenme Tarihi :
12 Mart 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe