­
­ KABAK KURUSU DİBLESİ | Kültür Portalı

Kabak Kurusu Diblesi - Giresun

Kabak Kurusu Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 gr kabak kurusu
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz

Kabak Kurusu Diblesi Nasıl Yapılır

Kurutulmuş kabaklar haşlanıp kuşbaşı şeklinde doğranır. İçerisine pirinç,soğan, tuz konulur ve pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 923    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı