­ PALAMUT BUĞULAMA | Kültür Portalı

Palamut Buğulama - Giresun

Malzemeler:

2 adet palamut, 3 adet patates, 1 adet soğan, kırmızı soğan,  çarliston ve kapya biber, 1 çay kaşığı karabiber, maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı, tereyağı, maydanoz, yarım su bardağı ılık su, arzu edilirse iki diş sarımsak.

Hazırlanışı:

Palamutların kılçıkları çıkarılarak temizlenir. Önce ikiye sonra tekrar ikiye kesilerek 1 adet palamut dörde bölünür. Tenceremize çok az zetinyağ dökerek tabanı yağlanır ve halka şeklinde doğranmış olan patatesler tencereye döşenir. (patatesler çok ince olmayacak şekilde kesilir) Balıklar patatesin üzerine uygun ve aralık kalmayacak şekilde yerleştirilir. Halka şeklinde doğramış olduğumuz soğan ve kırmızı soğan balığın üzerine yerleştirilir. Çarliston ve kapya biberler halka şeklinde doğranarak soğanların üzerine yayılır. Kalın olarak doğranmış olan maydanozlar tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağın kalan kısmını ve parçacıklar halinde tereyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, üzerinede yarım bardak ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatarak, kışık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.

Afiyet Olsun

KAYNAK: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.

 

Görüntülenme Sayısı : 1510    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe