­ KARACA MAĞARASI | Kültür Portalı

Karaca Mağarası - Gümüşhane

Gümüşhane’nin gizli tacı, yeraltı dünyasının resim sergisi, mağaracılığın gizemli dünyası Karaca Mağarası, Torul’un Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mağara, şehir merkezine 17 kilometre mesafededir. Mağaranın ulaşımı çift şerit asfaltlanmış, tur otobüslerinin rahatça gidebileceği kara yolu ile yapılmaktadır.

Karakterli volkaniklerin çevrelediği bol çatlaklı masif kalkerler içerisinde gelişme olanağı bulan ve fosil bir mağara olan Karaca Mağarası, mağara değil adeta yeraltı sarayı durumundadır.

Denizden 1550 metre yükseklikteki bu yeraltı sarayı; çok çeşitli renklerde sarkıtlar, dikitler, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları, sütunlar, mağara gülleri görünüm ve seyirleri ile görenleri büyülemektedir. Bu yeraltı sarayı, yatay yönde gelişme göstererek elipse benzeyen dört ayrı salonun birbirine birleşmesinden meydana gelmiştir. Giriş noktasından en uç nokta arası 105 metre olan yeraltı sarayı, mağaranın tavan yüksekliği 18 metre, toplam iç alanı ise 1.500 metreküptür.

Mağaranın doğal klima özelliği ile havası ziyaretçilerine özellikle astımlılara rahat bir atmosfer sunarak mağara turizmi yanında sağlık turizmi yönünden de önemli hizmetler sunmaktadır.

Doğanın yeraltı sarayı Karaca Mağarası, ziyaretçilerine damlataşı şekillerinin en güzel en görkemli ve büyüleyici örnekleri ile yeraltında oluşturduğu gizemli dünyanın seyrini sunmaktadır. Doğanın yeraltı sarayı Karaca Mağarası, yeraltı zenginliklerimizden, eşine rastlanılmayacak bir resim sergisi, doğal mimari ve peyzaj örneklerinin görünüm ve seyri ile ziyaretçilerine huzur ve mutluluk vererek, seyir defterlerine unutamayacakları bir sayfa açacaktır.

Gümüşhane Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa-Kültür Turizmi
Gümüşhane,Torul İlçesi, Cebeli Köyü
+90 (456)-626-50-70

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 27554    Eklenme Tarihi : 09 Kasım 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2021 Perşembe