­ BERÇELAN YAYLASI | Kültür Portalı

Berçelan Yaylası - Hakkari

Berçelan Yaylası ve çevresi dağcılık, kayakçılık, doğa yürüyüşü imkanlarına, güzel floraya sahip bir alandır. Berçelan yaylası diğer yaylalar gibi yöre halkının yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için göç ettikleri, geleneksel kara çadırları ile yaşadıkları bir yayladır. Hakkari şehir merkezinden kuzeye doğru 18 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yayla civarında yer alan Seyithan buzul gölü çevreye ayrı bir özellik ve güzellik katmaktadır. Dağcılık ve kayak sporları için uygun bir alandır. Berçelan Yaylası'nın batısında bulunan Golan Yaylası yörenin en önemli kayak merkezi olabilecek bir konumdadır. Golan Yaylası'na 15 kilometrelik yolla ulaşılmaktadır.

Hakkari Gezilecek Yerler

Yayla
Karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır.
Berçelan Yaylası Hakkari / Merkez
+90 (438)-211-40-36
iktm30@kulturturizm.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19633    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2021 Salı