­ NOHUTLU BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Nohutlu Bulgur Pilavı - Hakkari

Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg bulgur
  • 250 g nohut
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 kase yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz

Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

İnce doğranmış soğanlar bir tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine haşlanmış nohutlar da eklenerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. Son olarak bulgur, salça, tuz ve karabiberi de eklenir ve üzerine yeteri, kadar su ilave edilir. Suyunu çektiğinde altı kapatılarak bir süre dinlenmeye bırakılır.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3094    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba