Nohutlu Bulgur Pilavı - Hakkari
Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg bulgur
- 250 g nohut
- 1 büyük baş soğan
- 1 kase yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
İnce doğranmış soğanlar bir tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine haşlanmış nohutlar da eklenerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. Son olarak bulgur, salça, tuz ve karabiberi de eklenir ve üzerine yeteri, kadar su ilave edilir. Suyunu çektiğinde altı kapatılarak bir süre dinlenmeye bırakılır.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Nohutlu Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3094
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba