­ MANTARLI BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Mantarlı Bulgur Pilavı - Aksaray

• 10-12 adet mantar
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet et bulyon

Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsak ince ince yemeklik doğranır. Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp kıyılır. Mantarlar istenilen büyüklükte doğranır. Tencereye soğan ve sarımsak alınıp yağları eklenerek kavurulur. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberler eklenir ve 1-2 dakika daha kavurulur. Mantarları ve domates rendesini ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurulur. Suyunu çeken domates ve mantarlara bulgur eklenip 2 dakika kadar kavurulur. Kaynayan suyun içinde bulyon eritilip 4 su bardağı su bulgurların üzerine ilave edilir. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Ocak kapatılıp suyunu çeken pilavın kapağı açılır. Tencerenin üzerine havlu kağıt koyup kapağı tekrar kapatılır. Servis yapıncaya kadar pilav demlenmeye bırakılır.

Aksaray Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14681    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba