­ PEYNİRLİ ÇÖREK | Kültür Portalı

Peynirli Çörek - Hakkari

Peynirli Çörek Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • 300 g yağ
  • 200 g otlu peynir
  • Maya

Peynirli Çörek Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta un, maya ve biraz su karıştırılarak hamur haline getirilir ve mayalanması için ılık bir yerde dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan parçalar bölünerek çörek şekli verilir,  içerisine otlu peynir konularak kapatılır. Geniş bir tavada yağ eritilir ve çörekler yağda kızartılır.

kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3163    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Nisan 2023 Çarşamba