Tavuk Dolması - Hakkari
Tavuk Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet orta boy tavuk
- 1 çorba kasesi pirinç
- 1 adet büyük boy patates
- 1 fincan badem
- 1 fincan kuşüzümü
- Karabiber, pul biber
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 kaşık yoğurt
- Tuz
Tavuk Dolması Nasıl Yapılır
Tavuk ve pirinç ayrı ayrı pişirilir. Pirincin içine, küp şeklinde doğranıp önceden kızartılmış patatesler, badem, kuşüzümü katılıp birlikte karıştırılarak dolmanın iç harcı hazırlanır. Hazırlanan harç tavuğun içine doldurulur. Yoğurt, sıvıyağ, karabiber, pulbiber ve tuz karıştırılarak hazırlanan sos tavuğun üzerine sürülür. Fırın poşetine konan tavuk 30 dk dakika pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tavuk Dolması
Görsel Sahibi: Hakkari Mutfağı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4659
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba