­ TAVUK DOLMASI | Kültür Portalı

Tavuk Dolması - Hakkari

Tavuk Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet orta boy tavuk
  • 1 çorba kasesi pirinç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 fincan badem
  • 1 fincan kuşüzümü
  • Karabiber, pul biber
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 kaşık yoğurt
  • Tuz

Tavuk Dolması Nasıl Yapılır

Tavuk ve pirinç ayrı ayrı pişirilir. Pirincin içine, küp şeklinde doğranıp önceden kızartılmış patatesler, badem, kuşüzümü katılıp birlikte karıştırılarak dolmanın iç harcı hazırlanır. Hazırlanan harç tavuğun içine doldurulur. Yoğurt, sıvıyağ, karabiber, pulbiber ve tuz karıştırılarak hazırlanan sos tavuğun üzerine sürülür. Fırın poşetine konan tavuk 30 dk dakika pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4659    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba