Etli Senget Sac Böreği - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 – 1,5 saat
Hamuru İçin:
- 1 kg Un
- Aldığı Kadar Su
- Tuz
Böreğin Harcı:
- Yarım kg Kıyma
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
Un ile su hamur haline getirilir. Soğan ince ince kıyılır, tuz ile ovulur ve süzgeçten geçirilir, kıyma ile karıştırılır, karabiber, tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ayrılan hamurlar tek tek oklava yardımı ile ince bir şekilde açılır, hazırlanan kıymalı iç hamurun yarısına tahta kaşık yardımı ile sürülür ve iç ilave edilmeyen kısım içli kısmın üzerine kapatılır. Sacda veya teflon tavada pişirilir sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Senget Sac Böreği
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2509
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı