Katıklı Ekmek - Hatay
Hamuru yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Ispanakların sap kısımları kesilir, yıkanarak suyu süzdürülür ve ince doğranır. Soğanlar ince doğranır. Ispanağın içine soğan, tuzlu yoğurt, çökelek, pul biber, zeytinyağının yarısı katılır ve karıştırılır. Arzu eden bir kaşık salça da ekleyebilir içi hazırlandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Zeytinyağı ile yağlanmış tahta üzerinde el ile iyice açılır. Ortasına iç malzemesi konularak kanları karşılıklı gelecek şekilde katlanır. Tam ortası çok az açık kalır. İçli pide şekli verilir. Tepsinin tabanı yağlanır ve börekler dizilir. Üzerleri yağlanarak fırında pişirilir.
KATIKLI EKMEK
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8145
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2018 Salı