Taş Köfte - Iğdır
Taş Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kemiksiz et
- 1 çay kaşığı sarıkök
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3–4 dal maydanoz
- 1 çay bardağı lepe
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yumurta
- 1 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı margarin
Taş Köfte Nasıl Yapılır
Et dövme taşında tokmakla dövülür. (Kıyma olarak da kullanılabilir.) Et iyice dövüldükten sonra salça ayçiçeği yağı, ince ince kıyılmış maydanoz, lepe, pirinç ete karıştırılıp yoğrulur. Yoğrulmuş etin üzerine sarı kök, karabiber serpilip yumurta kırıldıktan sonra tekrar yoğrulur. (Köftelerin pişerken dağılmaması için iyice yoğrulması gerekir.) Yoğrulduktan sonra et avuç içinde yuvarlanarak orta boy bir patates büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Diğer yanda margarinle ince kıyılmış soğan kavrulur. Salça, su eklenip suyun kaynaması beklenir. Su kaynayınca köfteler suya ilave edilip beş dakika kadar kaynatılır. Sonra patatesler 5–6 parçaya bölünerek yemege eklenir. Tuzu da eklenip bir süre daha kaynatılır. Patatesler pişince ateşten alınır.
taş köfte
Görsel Sahibi: Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15074
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Mayıs 2023 Salı