­ SAÇ KAPAMADA PARÇA ETLİ PİRİNÇ PİLAVI | Kültür Portalı

Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı - Niğde

• 5 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • İhtiyaç kadar tuz ve karabiber

Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı Yapılışı:

Kuzu eti kuşbaşı şeklinde doğranarak kavrulur, daha sonra 10 dakika haşlandıktan sonra süzülerek hazır hale getirilir. Bir tepsi içerisine margarin konularak eritilir yıkanmış pirinç ilave edilerek birkaç defa yağda çevrildikten sonra tepsi içerisine yayılır sonra haşlanmış kuşbaşı etler pirinci kapatacak şekilde tepsiye serilir et suyu ilave edilerek saç kapamada 25 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.

Saç kapama bir nevi tabi bir fırındır. Közün üzerine saç ayağı yerleştirilir pişirme kabı saç ayağının üzerine konularak üzeri sıcak külle kaplanmış saçla örtülerek pişmesi sağlanır.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3285    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2020 Cuma