Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı - Niğde
Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı haşlanmış kuzu eti
- 3 su bardağı yıkanmış pirinç
- 1/2 paket margarin
- 5 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- İhtiyaç kadar tuz ve karabiber
Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı Yapılışı:
Kuzu eti kuşbaşı şeklinde doğranarak kavrulur, daha sonra 10 dakika haşlandıktan sonra süzülerek hazır hale getirilir. Bir tepsi içerisine margarin konularak eritilir yıkanmış pirinç ilave edilerek birkaç defa yağda çevrildikten sonra tepsi içerisine yayılır sonra haşlanmış kuşbaşı etler pirinci kapatacak şekilde tepsiye serilir et suyu ilave edilerek saç kapamada 25 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.
Saç kapama bir nevi tabi bir fırındır. Közün üzerine saç ayağı yerleştirilir pişirme kabı saç ayağının üzerine konularak üzeri sıcak külle kaplanmış saçla örtülerek pişmesi sağlanır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Saç Kapamada Parça Etli Pirinç Pilavı
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4017
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Nisan 2020 Cuma