­ YAKA KANYONU | Kültür Portalı

Yaka Kanyonu - Isparta

İlçenin Yaka Köyü yakınında, derinliği 30 ile 100 metre, genişliği 1.5 ile 2.5 metre arasında değişen Yaka Kanyonu bulunmaktadır. Kanyonun içerisinde şelaleler, zengin bir bitki örtüsü, kuş ve bazı hayvan türleri, renk renk kelebekler görülmeye değerdir.

Aksu- Yaka Kanyonu Bisiklet Parkuru:

Yaka Kanyonu'na köy içinden giden yol, dağ bisikleti parkuru olarak kullanılabilir. Aksu - Yenişarbademli Karayolu'nun 22. km.sinde Yaka Köyü’ne ayrılan yol (N37° 43.983' E31° 14.291'), parkurun başlangıç noktası olarak kabul edilir. Köyün içinde muhtarlık binasından sağa (güney) doğru dönülür. Yol üzerinde 2 km sonra karşılaşılan köprüden (N37° 42.983' E31° 14.764') sağa (güneybatı) doğru ilerlenir. Bu ayrımdan 1300 m daha ilerlenerek Yaka Kanyonu girişine (N37° 42.453' E31° 14.642') ulaşılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kanyon
Doğa Turizmi
Aksu sınırları içerisinde Aksu-Yenişarbademli Karayolu üzerinde yer alan Yaka Köyü'nün 4,5 km güneyinde bulunan Yaka Kanyonu'na her tür araçla ulaşım sağlanabilmektedir.
Isparta, Aksu İlçesi, Yaka Köyü.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13873    Eklenme Tarihi : 03 Mayıs 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2018 Salı