Ekmek Aşı - Isparta
Ekmek Aşı Malzemeleri Nelerdir
4 Kişilik – Pişirme Süresi: 15 dakika
- Kızartılmış ekmek parçaları
- 250 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan sıcak su
- Tuz
Ekmek Aşı Nasıl Yapılır
Ekmekler küçük parçalar halinde doğranarak fırında kızartılır, servis tabağının içine dizilir. Bir tavada kıyma ve soğan kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırılıp katı olarak pişirilir ve su ilave edilerek iki veya üç dakika kadar kaynatılıp tabağın içindeki ekmeklerin üzerine dökülerek kapağı kapatılır. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kltür ve Turizm Müdürlüğü
Ekmek Aşı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3570
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma