Külür - Isparta
Külür Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 15 dakika - Pişirme Süresi: 50 dakika
- 1 kg mısır unu
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Külür Nasıl Yapılır
Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerinde pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Külür
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7712
Eklenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
18 Temmuz 2023 Salı