­ PEYNİR BAKLAVASI | Kültür Portalı

Peynir Baklavası - Isparta

Peynir Baklavası Malzemeleri Nelerdir

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 40 dakika            

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 fincan sirke
  • 2 yumurta
  • 1 fiske tuz
  •  Un

İç Malzemesi:

  • 1,5 kilo tuzsuz taze peynir

Şerbeti için:

  • 2,5 kg toz şeker
  • 2 litre su
  • Yarım limon

Üzeri İçin:

  • Sıvı yağ

Peynir Baklavası Nasıl Yapılır

Peynir bir kabın içinde ovalanarak hazır hale getirilir.

Şeker ve su kaynatılarak şerbeti hazırlanır. Ocaktan alınmasına yakın içine 1 limon suyu sıkılır.

Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz karıştırılarak içerisine aldığı kadar un eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan 10 adet küçük beze yapılır ve yumuşak kalması için bir poşet arasına konulur.

Hazırlanan bezeler unlanarak tek tek yufka halinde ince bir şekilde açılır. Açılan yufkaların 5’i tepsiye döşenir. Üzerine önceden hazırlanan peynir yayılır. Kalan 5 beze de açılarak tepsiye döşendikten sonra üzerine kepçeyle yağ dökülerek, önceden ısıtılmış fırında veya mahalle fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra ılık şerbet üzerine dökülür. Şerbeti içine alınca servis yapılır. 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5026    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2023 Pazartesi