­ OĞLAK ÇEVİRME | Kültür Portalı

Oğlak Çevirme - Aydın

Oğlak Çevirme Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet oğlak
  • 1 çay bardağı yağ

Oğlak Çevirme Nasıl Hazırlanır

Temizlendikten sonra ağaç şişe geçirilen oğlak ince temiz bir telle şişe bağlanır ve fırçayla her tarafı yağlanır. Çevirerek ve ara sıra üzeri yağlanarak odun ateşinin karşısında 1,5 saat pişirilir ve eriyen yağlar alttaki sinilere akar. Kebap parçalanarak servise sunulur.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6324    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı