­ SÜZME SARAY AŞURESİ | Kültür Portalı

Süzme Saray Aşuresi - İstanbul

Süzme Saray Aşuresi Malzemeleri Nelerdir

  • 800 g su
  • 300 g aşurelik buğday 150 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • 5 g misk
  • 100 g kuş üzümü
  • 30 g fındık içi
  • 30 g fıstık
  • 30 g badem

Süzme Saray Aşuresi Nasıl Yapılır

Buğdayı bir gece öncesinden yıkayıp su ile ıslatın. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca üzerinde biriken köpüğü alın ve buğdayların iyice pişmesini bekleyin. Buğday iyice piştikten sonra süzgeçten geçirin. Süzülmüş buğdayı tencere ile ocağa koyup içine kuş üzümü ve şeker ilave edip bir taşım daha kaynatın. Misk ile gül suyunu ezip süzme aşurenin içine karıştırın. Kâselere sıcak olarak aşureyi dökün ve üzerine badem, fındık ve fıstık serperek süsleyin. Soğuk olarak servis edin.

Görüntülenme Sayısı : 7173    Eklenme Tarihi : 18 Eylül 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı