Süzme Saray Aşuresi - İstanbul
Süzme Saray Aşuresi Malzemeler (5-6 kişilik)
800 gr su
300 gr aşurelik buğday 150 gr toz şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
5 gr misk
100 gr kuş üzümü
30 gr fındık içi
30 gr fıstık
30 gr badem
Süzme Saray Aşuresi Yapılışı
Buğdayı bir gece öncesinden yıkayıp su ile ıslatın. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca üzerinde biriken köpüğü alın ve buğdayların iyice pişmesini bekleyin. Buğday iyice piştikten sonra süzgeçten geçirin. Süzülmüş buğdayı tencere ile ocağa koyup içine kuş üzümü ve şeker ilave edip bir taşım daha kaynatın. Misk ile gül suyunu ezip süzme aşurenin içine karıştırın. Kâselere sıcak olarak aşureyi dökün ve üzerine badem, fındık ve fıstık serperek süsleyin. Soğuk olarak servis edin.
Suzme Saray Asuresi
Görsel Sahibi: Türkiye Kültür Portalı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3110
Eklenme Tarihi :
18 Eylül 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2019 Salı