­ İZMİR KENT ORMANI | Kültür Portalı

İzmir Kent Ormanı - İzmir

İnciraltı Dalyanı'nı çevresiyle birlikte düzenlenen, yaklaşık 2 milyon metrekarelik İnciraltı Kent Ormanı, İzmirlilerin günün her saati kullandıkları, deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti ve piknik yapabildiği bir alanıdır. İnciraltı Kent Ormanı'nda doğal taş, kaya ve tahtalarla oluşturulmuş dinlenme alanları, köprüler, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunmaktadır. Kuşların barındığı ve yumurtladığı orman içindeki sulak alan, tel örgüyle koruma altına alınarak, Yenikale'den başlayan bisiklet ve yürüyüş yolu, sahilden İnciraltı Kent Ormanı'na bağlanarak, kıyı şeridi taş dizgi ile döşenmiş balıkçı barınağı korunmuştur.

Milli Park
Kültür Turizmi
Üçkuyular vapur iskelesinden İnciraltı'na doğru giden yolun deniz kenarında bakan tarafında bulunmaktadır.
İnciraltı-Balçova

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 32283    Eklenme Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Ağustos 2021 Cuma