­ İZMİR KUŞ CENNETİ | Kültür Portalı

İzmir Kuş Cenneti - İzmir

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış olan Kuş Cenneti, Çiğli'deki Çamaltı Tuzlası sahası içinde 8 bin hektarlık bir alana yayılmaktadır. Dünyada nesli tükenmekte olan tepeli pelikanları, pembe kanatlı flamingoları, gri ve siyah leylekleri ile 205 kuş türünün yaşadığı bu cennet, sahip olduğu doğal şartlar bakımından ülkemizin en önemli sulak alanlarından biri olduğu gibi, dünyadaki benzerleri ile kıyaslanamayacak derecede de mükemmeldir. Doğaseverler ve fotoğrafçılıkla ilgilenenler için Çamaltı Tuzlası ile Kuş Cenneti bulunmaz bir nimettir. Saha içindeki Çamaltı Tuzlası, yıllık 600 bin tonu bulan kapasitesi ile Türkiye'nin tuz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Bu alan, 1982 yılında "Su Kuşları Koruma ve Üreme Sahası" olarak tescil edilmiştir. Çiğli'ye 10, Karşıyaka'ya 26 kilometre uzaklıktadır. Yılda 50 bin kuşun uğradığı bölge, kuşların göç yolu üzerindedir ve aynı zamanda arkeolojik sit alanıdır. Kuş Cenneti'nde ziyaretçi merkezi, kuş gözlem kuleleri, dürbün ve gezi bisikleti bulunmaktadır.

İzmir Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
İzmir'e 56 kilometre, Çiğli'ye 10 kilometre, Karşıyaka'ya 26 kilometre uzaklıktadır. İzmir çevreyolundan ulaşım sağlanabiliyor.
Akdeniz Mahallesi, Halit Ziya Bulvarı, 1353. Sokak Taner İşmerkezi No:1 D:603, 35140 Konak/İzmir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17722    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2021 Pazartesi