­ KAPALI ÇARŞI | Kültür Portalı

Kapalı Çarşı - Kahramanmaraş

İl merkezinde bulunan kapalı çarşının XVI. yüzyılın sonlarında inşa edildiği sanılmaktadır. Kapalı Çarşı, Bedesten ile Bakırcılar Çarşısı arasına kuzey-güney doğrultusunda yerleştirilmiştir. Biri Bedesten'e ait olmak üzere 8 giriş açıklığına sahiptir. Osmanlı kapalı çarşılarının en erken örneklerinden biri olup ortasındaki dua kubbesi ile dikkat çekmektedir. Günümüzde içeride 98, doğu ve güney cephelerde de 18 adet olmak üzere 116 dükkân mevcuttur. (Özkarcı,2007:420-423)

Kapalı çarşı etrafında yer alan diğer tarihi çarşılardan olan Bakırcılar Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Saraçlar Çarşısı, Belediye Çarşısı, Mazmanlar Çarşısı, Kazzazlar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Alacacılar Çarşısı ile birlikte geçmişten günümüze yörenin ticari hayatına şekil vererek günümüze kadar gelmiştir.

Kaynak: Özkarcı, Prof. Dr. Mehmet. (2007). Türk Kültür Varlıkları Envanteri I-II. Ankara: Türk Tarih Kurumu Yayınları.

Kahramanmaraş Gezilecek Yerler

Çarşı
Şehir içi dolmuş, halk otobüsü ve taksilerle şehrin her yerinden rahatlıkla ulaşım sağlanabilir.
Kurtuluş Mahallesi, Dulkadiroğlu-Kahramanmaraş

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8971    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Aralık 2021 Pazartesi