­ YILANLI KİLİSE / AZİZ ONUPHRİUS KİLİSESİ | Kültür Portalı

Yılanlı Kilise / Aziz Onuphrius Kilisesi - Nevşehir

Girişi kuzeydendir. Ana mekân enlemesine dikdörtgen planlı, beşik tonozlu, güneyde mezarların bulunduğu ek mekân ise düz tavanlıdır. Apsisi sol uzun duvara oyulmuş, kilise tamamlanmadan bırakılmıştır. Kilise tonozunun her iki yanında Kappadokia'da saygın olan azizlerin tasvirleri bulunmaktadır. Kilise 11. yüzyıla tarihlenmektedir. Sahneler; girişin tüm karşısında sol elinde İncil tutan Hz. İsa ve yanında kilisenin banisi, tonozun doğusunda ejderle savaşan Aziz George ve Aziz Theodore, gerçek haçı tutan Helena ve oğlu Konstantin; tonozun batısında çıplak, uzun saçlı ve önünde palmiye ağacı bulunan Aziz Onuphrius, yanında takdis pozisyonunda Aziz Thomas ve elinde bir kitapla Aziz Basil bulunur.

Nevşehir Gezilecek Yerler

Kilise
Göreme Açıkhava Müzesi
Göreme / Nevşehir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9339    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı