İncir İlendisi Tarifi
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 40-45 dakika
İncir İlendisi Malzemeleri Nelerdir
- Şeker ya da üzüm pekmezi
- Kurutulmuş incir
- Limon suyu
- Su
İncir İlendisi Nasıl Yapılır
İncirin her biri 4-5 parçaya bölünür. Pekmezin kaynatma işlemi yapılırken, pekmez kıvama gelmeden (su ve şeker kaynadıktan sonra) incir eklenir. İncir suyunu çekene kadar pişirilir ve dibi tutmasın diye karıştırılır.
Not: İncirler kıvama gelinceye dek 3-4 gün güneşte bekletilir ve genellikle cereh ya da yayıklarda saklanır. Organik reçel olarak tüketilir.
Karpuz kabuğuyla da uygulama yapılabilir.
Öneriler: İlendinin üzüm pekmezi ile yapılanı daha doğal ve besleyicidir. İlendide kullanılan karpuzun yeşil ile kırmızı arasındaki beyaz kısmı kullanılır.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 279.