Patlıcan Oturtma - Amasya
Patlıcan Oturtma Mazlemeleri Nelerdir
• 4 adet orta boy patlıcan
- 3-4 adet domates
- 250 gr. kıyma
- 4-5 adet sivri biber
- 1 baş soğan
- Tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır
Patlıcanlar alacalı (dalgır) soyulur halka halka kesilir tuzlanır, suyu alınıp kızartılır. Kıymadan halka patlıcan büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Üzerine yağda kızartılmış sivri biber ve domates konularak kısık ateşte kendi halinde pişirilir. Servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Patlıcan Oturtma
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4439
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı