Etli Bamya - Karabük
Etli Bamya Tarifi
Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
-500 gr bamya
-250 gr. kuşbaşı et
-2 orta boy soğan
-1 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-Yeterince tuz
Etli Bamya Nasıl Yapılır?
İnce doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Daha önceden haşlanmış kuşbaşı et ve salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Yeteri kadar sıcak su ilave edilerek içine limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanmış bamyalar ilave edilerek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sıcak servis edilir.
Etli Bamya
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1369
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba