­ ETLİ BAMYA | Kültür Portalı

Etli Bamya - Karabük

Etli Bamya  Tarifi

Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-500 gr bamya
-250 gr. kuşbaşı et 
-2 orta boy soğan 
-1 yemek kaşığı salça 
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-Yeterince tuz 
 
Etli Bamya Nasıl Yapılır? 
 
İnce doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Daha önceden haşlanmış kuşbaşı et ve salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Yeteri kadar sıcak su ilave edilerek içine limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanmış bamyalar ilave edilerek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
 
Sıcak servis edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1369    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba