Sulu Yayım Çorbası - Karabük
Sulu Yayım Çorbası Tarifi
Sulu Yayım Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
-2 su bardağı yayım (erişte)
-1 yemek kaşığı salça
-100 gr kavrulmuş kuru kıyma
-2 yemek kaşığı tereyağı
Sulu Yayım Çorbası Nasıl Yapılır?
Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir.
Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pul biber eklenerek servis edilir.
Sulu Yayım Çorbası
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2524
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba