Ispanak Mıhlaması - Tokat
Ispanak Mıhlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg ıspanak
- 1 yemek kaşığı çemen
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane büyük kuru soğan
- Tuz
- Pul biber
Ispanak Mıhlaması Nasıl Hazırlanır?
Ispanaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince doğranarak kavrulur. Yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanaklarla çemen eklenerek biraz daha kavrulur ve tepsiye dökülüp düzgünce yayılır. Yumurtalar bir kaseye çırpılır. Ispanakların araları delinir ve aralarına yumurtalar konulur. 200 derecede 5 dakika pişirilir sıcak olarak servis edilir.
NOT : Ispanak mıhlaması ocakta da pişirilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Ispanak Mıhlama
Foto çeken Ömer Işıdan
Ispanak Mıhlama
Foto çeken Ömer Işıdan
Ispanak Mıhlama
Foto çeken Ömer Işıdan
Ispanak Mıhlama
Foto çeken Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9800
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Ocak 2020 Salı