­ KARS BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kars Böreği - Kars

Kars Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g un
  • 150 g tereyağı
  • ½ litre süt
  • 250 g gravyer peyniri
  • 5 yumurta
  • Bir tutam tuz

Kars Böreği Nasıl Yapılır

250 g un bir kaba konulur. 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 g tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. Kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 g rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 27223    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe