Tutmaç Çorbası - Kütahya
Tutmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 300-400 g un
- Tuz
- Su
- 100 g kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 çorba kasesi su
- 1 tatlı kaşığı salça
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır
300-400 g un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır. Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 g çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ezilir, çorbanın içinde kesilmemesi için 1 kaşık çorba suyuyla alıştırılır. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır.
Tutmaç Çorbası
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3506
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Mayıs 2024 Perşembe