­ KASTAMONU SAAT KULESİ | Kültür Portalı

Kastamonu Saat Kulesi - Kastamonu

Kastamonu Hükümet Konağı’nın arkasında, Sarayüstü Tepesi’nde yer alan yapı, şehrin en önemli simgelerinden biridir. 1885 yılında, Vali Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmış olan yapının, halk arasında sürgün bir saat olduğuna dair yaşayan bir efsanesi bulunmaktadır. Efsaneye göre, İstanbul Sarayburnu’nda bulunan saatin zamansız çalan çanı, padişahın hamile cariyelerinden birinin çocuğunu düşürmesine sebep olur. Bu nedenle saat kulesi Kastamonu’ya sürgün edilir.

Kastamonu Saat Kulesi’nin gölgesinde yudumlayacağınız bir bardak yorgunluk çayının tadı, Kastamonu’nun eşsiz manzarasıyla bütünleşecek ve hatıranızdan hiç çıkmayacak anlar yaşatacaktır.

Kaynak: Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Kastamonu Rehberi. (2015)

Kastamonu Gezilecek Yerler

Saat Kulesi
Hükümet Konağı arkası Sarayüstü Tepesi
Saat Kulesi, 37200 Merkez, Kastamonu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 40430    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Şubat 2020 Salı