­ ALADAĞLAR MİLLİ PARKI | Kültür Portalı

Aladağlar Milli Parkı - Kayseri

Görkemli dorukları ve heyecan verici sarp beyaz kayalıklarıyla Aladağlar Milli Parkı, tırmanış için ençok tercih edilen rotalara sahiptir. Aladağlar, rengarenk çiçekler ve kıyısında kamp kurulan benzersiz doğa harikaları yedi göller sayesinde sporculara doyumsuz manzaralar ve güzel alanlar sunmaktadır. Parkta, trekking içinde mükemmel bir çok yürüyüş parkuru vardır. Hacer ormanlarındaki Boğaz ve Kapuzbaşı şelaleleri en çok bilinen rotalardan olmakla birlikte milli park içinde dik kayalar arasında çoşkuyla akan Zamantı Irmağı ise rafting tutkunlarına hitap etmektedir. Park, doğayı gözlemlemek ve benzersiz kareler fotoğraflamak için de çok uygundur.

Kayseri Gezilecek Yerler

Milli Park
Yahyalı ilçesi
Yahyalı ilçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12662    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2021 Perşembe