Gilaburu Şerbeti - Kayseri
Gilaburu Şerbeti Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg gilaburu meyvesi
- 3 bardak su
- 1 su bardağı toz şeker
Gilaburu Şerbeti Nasıl Yapılır
Yıkanan meyvenin suyu ellle sıkarak çıkartılır. Bir kevgir ile sıkılan su süzülür. Bir tencereye su ve şeker konulup ocağın üzerinde 15 dakika kaynatılır. Gilaburu suyu da eklendikten sonra karıştırılıp altı kapatılır. Bir saat oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabında soğutulup servis edilir
Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019
Gilaburu Şerbeti
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Gilaburu Şerbeti
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1973
Eklenme Tarihi :
22 Eylül 2023 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba