Domatesli Alinazik - Kilis
Domatesli Alinazik Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg domates
- 1 kg çekirdeksiz patlıcan
- Yarım kg yağsız kıyma
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 2 adet yeşil veya kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Alinazik Nasıl Yapılır
Patlıcanlar kömür ateşinde veya ocak üzerinde közlenir. Kabukları soyulur, yıkanır. Tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyılır. Bir tavada kıyma ve 2 çorba kaşığı yağ bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Bir çay kaşığı tuz ilave edilir. Soğanlar ve biberler yıkanır, ayıklanır. Küçük küçük doğranır. Kıymaya eklenir. Sarıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Ateşten alınır. Kıymanın yarısından fazlası bir tabağa alınır. Kalan kıymaya kabukları soyulmuş kuş başından küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Bir çay kaşığı tuz eklenir. Suyu azalıncaya kadar iyice pişirilir. İki çorba kaşığı yağ, kıyılmış patlıcan ve bir tutam tuz ile çelik bir tencerede 4-5 dakika kavrulur. (Patlıcan doğrudan doğruya kavrulmadan, yağsız da hazırlanabilir.) Büyük bir servis tabağına önce patlıcan yayılır. Üzerine pişirilen domates yayılır. En üste kavrulmuş kıyma döşenir. Üzerine karabiber serpilir.
Sıcak servis yapılabilir.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
DOMATESLİ ALİNAZİK
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1320
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
11 Aralık 2023 Pazartesi