­ TARİHİ EVLER | Kültür Portalı

Tarihi Evler - Kırıkkale

1500’lü yıllardan beri Kırıkkale’de tarihi Türk evleri ve konakları mevcut olup bunlar tescilli kültür varlığı niteliğindedir. Genellikle 2 katlı olup alt kat kagir, üst kat ahşap olarak yapılmıştır. Çatılar genellikle üçgen alınlıklıdır. Ara dolgular ise kerpiçtir. Mimari bakımdan, Ankara’nın sivil mimarisine benzemektedir. Bu evlerde iklim ve sosyal yaşam koşulları göz önünde bulundurularak kerpiç ve ağaç gibi malzemeler kullanılmıştır. Günümüze gelebilen örneklerin çoğu 2 katlıdır. Bu yapılara Aslan Bey ve Tayyar Bey Konağı, ünlü ressamımız Rahmi PEHLİVAN’lının babası Zühtü PEHLİVALI’ya ait ev örnek olarak gösterilebilir.

Kırıkkale Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Keskin İlçesi'nde ve merkez Hasandede Kasabası'nda sivil mimarlık örnekleri bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Keskin İlçesi ve Merkez Hasandede Kasabası

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15795    Eklenme Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mart 2021 Çarşamba