­ LÜLEBURGAZ KADI ALİ CAMİİ / GAZİ CAMİİ | Kültür Portalı

Lüleburgaz Kadı Ali Camii / Gazi Camii - Kırklareli

Lüleburgaz Kadı (Gazi) Ali Camii: Osmanlı Sultanı I. Murat zamanında 1360-1363 yıllarında Hacı İlbeği tarafından oğlu Gazi Ali Bey adına yaptırılmıştır. Lüleburgaz’a Edirne istikametinden girişte, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü'nün karşısında yer alır. Pınarhisar’dan getirilen taşlarla kare planlı, tek minareli olarak yapılmıştır. Halen ibadete açıktır.

Not: Bahri Berberoğulları; “6500 Yıllık Tarihi İle Lüleburgaz -2- Rumeli’de 653 Yıllık Vatan Lüleburgaz ve Gazi Ali Bey Camii Tarihi” adlı eserinde bu camiin adının “Gazi Ali Bey Camii” olduğunu belgelerle anlatmaktadır.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Kırklareli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9524    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Haziran 2021 Çarşamba