­ KAPTANPAŞA KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Kaptanpaşa Köprüsü - Rize

Kaptanpaşa Köprüsü, Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Köprü tek gözlü ve yuvarlak kemerlidir. Köprünün kemer ve korkuluklarında kesme taş, diğer kısımlarında ise moloz taş malzeme kullanılmıştır.

Tanıtma Genel Müdürlüğü

Köprü doğu batı doğrultusunda uzanmaktadır. Köprü yolu düzensiz moloz taş ile örülmüştür. Kemer ayakları dere yatağındaki ana kayanın üzerine oturtulmuştur. Köprünün uzunluğu 26 metre, genişliği ise 2,40 metredir. Taşıt yolu ile bağlantısı bulunmaktadır. Köprü, Tolenis ve Kestanelik adlarıyla da anılmaktadır. İncesu Yaylası’ndan İspir tarafına giden tarihi ticaret yolu üzerinde olmasından dolayı önemlidir.

Kaynak: karadeniz.gov.tr

Köprü
Rize Çayeli
Rize Çayeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 241    Eklenme Tarihi : 30 Temmuz 2024 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Temmuz 2024 Salı