Ayran Çorbası - Kırşehir
Ayran Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
- 1 fincan (kahve) yeşil mercimek
- 1 fincan nohut
- 500 g süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 2 kaşık tereyağı
- Kırmızı biber
- Nane
- Tuz
Ayran Çorbası Nasıl Yapılır
Süzme yoğurt 6 su bardağı su ile sulandırılır. 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta katarak iyice çırpılır. Akşamdan ıslattılan yarma, nohut ve yeşil mercimek de karıştırılır. Ocağın üstüne koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır (Tahta kaşık ile aynı yöne çevrilerek). Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır. Yarım saat piştikten sonra tereyağını eritip, nane ve pul biberle karıştırıp, çorbanın üzerine dökülür.
AYRAN ÇORBASI
Görsel Sahibi: Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11466
Eklenme Tarihi :
28 Aralık 2012 Cuma
Güncellenme Tarihi :
29 Ocak 2024 Pazartesi