­ AYRAN ÇORBASI | Kültür Portalı

Ayran Çorbası - Kırşehir

Ayran Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
  • 1 fincan (kahve) yeşil mercimek
  • 1 fincan  nohut
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Tuz

Ayran Çorbası Nasıl Yapılır

Süzme yoğurt 6 su bardağı su ile sulandırılır. 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta katarak iyice çırpılır. Akşamdan ıslattılan yarma, nohut ve yeşil mercimek de karıştırılır. Ocağın üstüne koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır (Tahta kaşık ile aynı yöne çevrilerek). Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır. Yarım saat piştikten sonra tereyağını eritip, nane ve pul biberle karıştırıp, çorbanın üzerine dökülür.

Görüntülenme Sayısı : 11466    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 29 Ocak 2024 Pazartesi