Çirli Et - Sivas
Sivas'ta çir adı verilen kayısı kurusu ile yapılan eski bir yemeğimizdir. Koyunun döş kısmından, kemikli parça etler önce kızartılarak, sonra suyu konularak pişirilir. Çirler yıkanır, tencereye alınır, üzerine pişirilen etler konur, eğer kaysı ekşi ise bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edilir ve beş dakika kadar, kayısılar pişene kadar ateşte tutulur. Kayısı ile beraber birkaç erik kurusu da konur.
Malzemeler
1 Kg Kemikli Parça Koyun Eti
300 gr Çir (Kuru Kayısı)
3-5 Adet Erik Kurusu
Yeteri Kadar Su.
1 Kaşık Toz Şeker (Gerekirse)
Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2735
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma