­ KANDIRA YOĞURDU | Kültür Portalı

Kandıra Yoğurdu - Kocaeli

Kandıra Yoğurdu’nu ünlü yapan en önemli özellik; geçmişte çok sayıda bulunan, günümüzde ise sayısı azalmakla birlikte hala varlığını devam ettiren manda sütü katkılı yapılıyor olmasıdır.Bu nedenle hem Kandıra’yı hem de yoğurdunu tanıtmak, yoğurt üreticilerini teşvik etmek amacıyla, Kandıra’da 2000 yılından bu yana her yıl Ağustos ayında, Kandıra Yoğurdu Festivali düzenlenmektedir. İlçeyle adı özdeşleşmiş Kandıra Yoğurdu, yine ilçeye has yöntemlerle yapılmaktadır. 2005 yılı itibari ile Kandıra Kaymakamlığı girişimi ile Kandıra Yoğurdu patent çalışmaları başlatılmış ve 24/04/2005 tarihinde resmi gazetede tescil ilanı verilerek Kandıra Yoğurduna Patent alınmıştır.
Gıda

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 7581    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2017 Salı