­ KEŞKEKLİ KABURGA | Kültür Portalı

Keşkekli Kaburga - Kocaeli

• 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Keşkekli Kaburga Nasıl Yapılır

Yoğurt, salça, margarin ve baharatları bir kapta karıştır. Karışımın yarısını etin üzerine sürün, yağı geniş bir tavaya koyup kızdırıyoruz. Kaburga etlerini arkalı önlü hafif kızartıyoruz, sonra iki kaburgayı bir pamuklu iple yanlarından yuvarlak taç şeklinde dik, etlerin sığabileceği bir kabın içerisine yerleştir. Etin üzerine çıkacak şekilde su koyup diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Sudan çıkarıp, tekrar kalan sostan üzerine sürüp, fırında kızartıyoruz. Etten kalan haşlama suyunda buğdayı haşlıyoruz. Servisi için; Bir tepsiye önce haşlanmış buğdayları döküyoruz, üzerine taç şekli verilmiş kaburgayı yerleştiriyoruz. Patatesi haşlayıp püre yapıyoruz ve civciv şekli veriyoruz, kiraz domateslerle isteğe göre süslenebilir.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü