Keşkekli Kaburga - Kocaeli
Malzemeler: 2 tane kuzu kaburga Yarım kilo aşurelik buğday 3 adet patates 5 tane kiraz domates 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı yumuşak margarin 1 çay bardağı sıvı yağ Yemeğin Hazırlanışı: Yoğurt, salça, margarin ve baharatları bir kapta karıştır. Karışımın yarısını etin üzerine sürün, yağı geniş bir tavaya koyup kızdırıyoruz. Kaburga etlerini arkalı önlü hafif kızartıyoruz, sonra iki kaburgayı bir pamuklu iple yanlarından yuvarlak taç şeklinde dik, etlerin sığabileceği bir kabın içerisine yerleştir. Etin üzerine çıkacak şekilde su koyup diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Sudan çıkarıp, tekrar kalan sostan üzerine sürüp, fırında kızartıyoruz. Etten kalan haşlama suyunda buğdayı haşlıyoruz. Servisi için; Bir tepsiye önce haşlanmış buğdayları döküyoruz, üzerine taç şekli verilmiş kaburgayı yerleştiriyoruz. Patatesi haşlayıp püre yapıyoruz ve civciv şekli veriyoruz, kiraz domateslerle isteğe göre süslenebilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3011
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2017 Pazartesi