Kaygana - Trabzon
Kaygana İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 2 baş yeşil soğan
- 1 su bardağı un (buğday unu)
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı pul biber
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı su
Kaygana Yapılışı:
Yumurtalar bir kaseye kırılır. Biraz çırpıldıktan sonra tuz, un, karbonat katılır ve karıştırılır. İyice yıkanıp, incecik kıyılan maydanozlar da eklenir. Yoğururken bir yandan da su azar azar eklenir.. Boza kıvamında bir hamur olmalıdır. Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvıyağ konur. Yağ kızınca hamurdan bir dolu kepçe alıp, tavaya bütün olarak dökülür. Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olmalıdır. Orta ateşte önlü arkalı kızartılır. (Kaygana bütün değil de ayrı ayrı olarak da yapılabilir. O zaman tavaya birer kaşık, birer kaşık hamur dökülür.) Yumurtalı yemekler, tok tutucu özellikleriyle sahurlarda tercih edilir.
Trabzon Geleneksel Mutfak
Kaygana
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15027
Eklenme Tarihi :
06 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
25 Mart 2020 Çarşamba